Technisch Support

Heeft u een technisch support nodig met betrekking tot onze producten of technologie? Wij helpen u graag!

Nadat de ontwikkelde web applicatie live is gegaan wilt u als klant natuurlijk de vooraf gestelde strategische doelstellingen wat betreft bezoekers aantallen en online omzet halen. Hierbij is het absoluut noodzakelijk dat de applicatie altijd benaderbaar is met een korte responstijd. Wij leveren de benodigde support om te zorgen dat u gerust kunt slapen en uw eBusiness  gewoon doorgang vindt.

Ook zal er in de loop van de tijd naar aanleiding van de ervaringen van bezoekers op uw site of webshop de wens ontstaan om aanpassingen door te voeren. Deze aanpassingen zijn vaak te klein om een project team voor in te richten, maar u wilt deze wel liefst zo snel mogelijk en met zo weinig mogelijk interruptie doorvoeren. In veel gevallen hebben wij de applicatie ontwikkeld en gedocumenteerd en daarom kunnen we zonder veel inleertijd uw applicatie incrementeel verder ontwikkelen en aanpassen. Dit kan op veel verschillende manieren worden ingericht en wij informeren u graag over de mogelijkheden. Wij staan ook open om applicaties ontwikkeld door andere partijen te ondersteunen.

Mocht u om wat voor reden dan ook uw applicatie ergens anders willen laten ondersteunen dan biedt de veelvuldige toepassing van open source software door McNolia in haar projecten u als klant de flexibiliteit om deze ergens anders onder te brengen. Wij leveren in dat geval de juiste documentatie aan en zorgen voor een correcte overdracht.

Hoe helpen wij u?

Wij werken met een 3de-lijns procedure. Uw support vraag komt binnen op de 1ste lijn van McNolia, de supportafdeling. De supportafdeling behandelt uw vraag of schakelt de 2de lijn in afhankelijk van de complexiteit en prioriteit van het probleem of vraag. Voor al onze producten hebben wij een specifieke IT-Security of infrastructuurspecialist. Mochten er hardware of specifieke software problemen zijn schakelen wij de technische specialist van de fabrikant in.

Contact opnemen met McNolia support

Onze supportafdeling is tijdens kantooruren telefonisch te bereiken via +31 20 7370145 (van maandag t/m vrijdag, 09.00 - 18.00 uur) of stuur een mail naar service@support.mcnolia.nl. Mail heeft de voorkeur. Indien de support aanvraag binnenkomt via een geregistreerd mailaccount zal er automatisch een ticket worden toegewezen. De voortgang zal dan ook automatisch worden gecommuniceerd.

Belangrijke informatie met betrekking op het support

  • Voor technische support dient u te beschikken over een geldig support contract;
  • Buiten kantoortijden zijn wij beschikbaar, indien u beschikt over een geldig 7x24 support contract.