Social & Collaboration Features

U heeft alle informatie en bronnen binnen handbereik, maar wat nu? Liferay collaboration brengt u naar de volgende stap en zorgt voor productieve discussies rond al uw collectieve kennis. Daarna voegt u het allemaal samen met de laatste features op het gebied van Social Networking voor een echte dynamische werk ervaring. 

Collaboratie & Social Navigatie

Wikis 

Bouw en documenteer uw belangrijke of interessante informatie als een community met Liferay's Wiki. De beschikbare features van deze Wiki applicatie kunnen wedijveren met de beste stand-alone wiki producten in de markt. Elke groep krijgt zijn eigen Wiki met zijn eigen set van authorisaties. Iedereen met bewerkingsrechten kan snel informatie leveren aan deze online set van encyclopedieën.   

Forums

Forums zijn een perfecte oplossing voor het faciliteren van gesprekken rondom ideeën binnen een afdeling of project team, of voor het vastleggen en delen van belangrijke kennis van een werkgroep.

Liferay biedt een overzicht van de activiteiten op een forum en de meest recente posts. Ook kunnen gebruikers zich abonneren op forum threads door middel van RSS en antwoorden op threads via e-mail. Net als alle andere portlets binnen Liferay zijn deze beveiligd met het granulaire beveiligingssysteem met authorisatie die elke gebruiker verschillende niveau's van toegang geeft.

Blogs

De Liferay Blog applicatie voorziet in de beste features van moderne Blogging tools gecombineerd met de voordelen van de community gecentreerde natuur van Liferay portal. Dit zorgt er voor dat gebruikers informatie kunnen verzamelen en het faciliteert gesprekken rondom blogs direct in de context van een website, intranet, extranet of sociaal netwerk.

Feaures bestaan uit een gebruikersvriendelijke rich tekst editor, sociale bookmark links, e-mail notificatie wanneer een bijdrage wordt toegevoegd en een waarderings systeem. Iemand kan zich abonneren op een blog via RSS en gebruikers kunnen instellen op welke tijd en datum een bijdrage wodt gepubliceerd. 

Activity Tracking

Houd je meest recente activiteiten in de gaten op de Liferay Blogs, Message Boards, Wiki en andere portlets. Deze informatie wordt zichtbaar met behulp van de ‘Recent Activity' portlet en op een Facebook achtige Activiteiten Wall.

Instant Message

Een vriendenlijst laat automatisch zien welke gebruikers ingelogd zijn. Als je iets tegen ze wilt zeggen dan kun je chatten met ze via het standaard ingebouwde chat systeem van Liferay. Bij deze chat functionaliteit zit ook een profiel foto en aan te passen away berichten. Voor optimale bruikbaarheid zitten de chat berichten aan de onderkant van je scherm en volgen je als je navigeert door de portaal. Ze blijven wel veilig achter de firewall van uw organisatie.

Email

Als je mail wilt versturen kan dit direct via de portal. Een volledig AJAX gebaseerde webmail client met een slanke, gebruikersvriendelijke interface kan worden ingesteld met veel populaire IMAP e-mail servers

Shared Calender

Liferay bevat groep gebaseerde kalenders die gebruikers in staat stelt om evenementen aan te maken, en te zoeken. Evenementen kunnen worden gedeeld tussen groepen en evenement herinneringen  kunnen worden ingesteld via e-mail, instant messaging en SMS om gebruikers te attenderen op een aankomend evenement . Microformats en Kalender support maken het mogelijk om Kalender en gebruikersinformatie uit te wisselen via Web 2.0 standaarden.

Announcements & Alerts

Zend berichten uit naar verschillende groepen gebruikers of het nu een simpele aankondiging is of meer in de vorm van een nieuwsbrief.

Elke gebruiker kan instellen hoe ze alerts willen ontvangen; via een web alert op de portal, SMS, e-mail, maar ook andere delivery mechanismen kunnen worden ingesteld door de Portal administrator.

Polls

Met de multiple choice poll functionaliteit kunnen Polls worden ingesteld en worden de stemmen bijgehouden. Ook zorgt deze functionaliteit voor een overzicht van alle uitstaande en gedane polls. Een aparte portlet kan worden geconfigureerd om de resultaten van een specifiek onderzoek te tonen. 

RSS

Abonneer je op vaak gelezen RSS Feeds van de forums en blogs binnen de Portal.