Portal Features

Out-of-the-box Applicaties (portlets) 

Liferay Portal bevat meer out of the box portlets dan elke andere portal oplossing in de markt. U kunt kiezen uit meer dan 60 standaard configureerbare portlets om uw klanten portaal of uw persoonlijke intranet pagina aan te passen aan uw wensen. In de Liferay CMS en Liferay Collaboration oplossing zitten alle web publicatie, content management, collaboration en social networking features die u maar wenst.

Flexibel Enterprise Integratie Framework 

Liferay Portal is een centrale presentatielaag die het mogelijk maakt voor gebruikers, administrators en ontwikkelaars om content en services te integreren van backend applicaties zoals een HR applicatie, het Accounting of Sales systeem of elke andere belangrijke business applicatie. Deze Portal Architectuur sluit naadloos aan op uw andere SOA initiatieven zoals uw Enterprise Service Bus (Websphere, Mule, Servicemix, oid). Liferay ondersteunt verschillende manieren om te integreren, inclusief SOAP, REST, RSS als wel proprietar API's.

Secure Single Sign On (SSO) 

Toegang en samenstelling van je informatie (content) en applicaties op één plek. Liferay Portal extraheert al uw content en services uit de verschillende achterliggende systemen en zorgt er voor dat ze bereikbaar zijn via één keer inloggen via veilige Single Sign On (SSO).

Gelaagde, Role-gebaseerde Authorisatie 

Om er zeker van te zijn dat de juiste mensen over de juiste informatie kunnen beschikken kunnen Portal Administrators aan individuele gebruikers of groepen verschillende ‘rollen' toewijzen met verschillende niveaus van toegang en bewerkingsrechten naar specifieke communities (groepen), bestanden, applicaties en gereedschappen. De rol ‘Sales Director' bijvoorbeeld kan alle documenten in de groepsruimte ‘Sales' zien en bewerken, maar de rol ‘Sales Assistent' kan deze alleen zien.

Groepen & Organisaties 

Liferay gebruikers kunnen intuitief worden ingedeeld in een hierarchie van ‘organisaties' of onafhankelijk van hun rol in de organisatie aan een groep (community). Dit zorgt voor een grote mate van flexibiliteit en een eenvoudiger adminsitratie.

Als voorbeeld kunnen leden van verschillen geografische gebieden zoals de VS en EMEA gegroepeerd worden in organisaties, maar de disciplines zoals sales, marketing en engineering die cross geografie werken worden dan opgezet als groep. Elke groep krijgt dan zijn eigen sub portaal met zijn eigen set van pagina's, content management systeem, gedeelde kalender en authorisatie. Een gebruiker kan uiteraard onderdeel uitmaken van verschillende groepen en eenvoudig tussen de verschillende groepen navigeren.

Single-Click Configuratie 

Een snelle, reactieve interface maakt dat Liferay Portal erg eenvoudig en plezierig in gebruik is voor iedereen in uw organisatie. Typische tijdvretende taken zoals een pagina lay-out wijzigen, een nieuwe pagina of portlet (applicatie) en content toevoegen en de verandering van de look en feel kunnen worden gedaan met een paar muisklikken zonder de pagina te hoeven refreshen.

Dynamische Drag & Drop 

Liferay Portal was de eerste portal met deze feature waardoor gebruikers verschillende onderdelen eenvoudig binnen de portal kunnen verplaatsen door het simpel slepen en neerzetten op de gewenste plek.

Werk vanaf uw Desktop 

U kunt Liferay Portal bereiken vanaf uw desktop. Door eenvoudig verslepen van uw bestanden in bekende "WebDAV' desktop folders worden ze automatisch geupload in uw portal. 

Zoeken & Labelen (Tagging) 

Label (Tag) web content, documenten, berichten op het forum en meer voor het dynamisch delen van belangrijke en interessante informatie met andere gebruikers.

Gebruikers kunnen zo relevante informatie binnen specifieke applicaties, groepen, de hele portal en zelfs de geïntegreerde applicaties sneller vinden.

Persoonlijke Gebruikers Pagina's

Alle gebruikers krijgen een eigen persoonlijke pagina die ook geheel of gedeeltelijk publiek gemaakt kan worden (als website met een eigen unieke url). U kunt instellen hoe deze ruimte er uit moet komen te zien, welke gereedschappen en applicaties deze bevat, wat er in de documenten bibliotheek komt en wie bij welke informatie kan. 

Multi-language Support 

Internationale of multi-lingual organisaties krijgen out-of-the-box ondersteuning voor 22 talen. Gebruikers kunnen schakelen tussen verschillende taal instellingen met één muis klik. U kunt ook eenvoudig zelf andere talen toevoegen.