Content Management

Organisaties wereldwijd gebruiken Liferay Portal voor de publicatie van hun volledige website, intranet, extranet, online samenwerkings platform en andersoortige groepsruimtes.

Web Publicatie

Liferay CMS laat gebruikers eenvoudig zelf nieuwe content creëren en managen. Of het nu tekst of afbeeldingen zijn tot aan een volledig functionele website. 

Web publicatie werkt helemaal geïntegreerd met Liferay's grote set van standaard en zelf te ontwikkelen klant specifieke applicaties. Dit betekent dat je zelf shopping cart functionaliteit, bezoekers polls, web formulieren, community collaboration en veel meer kunt toevoegen. Dit alles met een eenvoudig te gebruiken rich text editor en intuïtieve gebruikers interface.

Eenvoudige Integratie

Als er toepassingen zijn met waardevolle content die je moet kunnen benaderen dan kunt u er van verzekerd zijn dat dit door Liferay's open SOA ontwikkel strategie eenvoudig te realiseren is. Deze strategie heeft er toe geleid dat Liferay Portal één van de beste technologieen voor applicatie integratie is en kan praten met uw ERP, HR, e-Business en Accounting systeem of elk andere applicatie waaruit u relevante informatie nodig heeft danwel wilt invoeren.

Groepsruimtes

Gebruikmakend van het system van groepen en organisaties, kan elke afdeling zijn eigen afgeschermde groepsruimte beheersen met een set van features en een eigen look and feel. Elke ruimte heeft zijn eigen CMS en Document Bibliotheek en kan worden uitgebreid met elke andere Liferay samenwerkings of administratieve bouwstenen en applicaties. Ook kunnen Documenten en Informatie tussen afdelingen en groepsruimtes worden uitgewisseld.

Eenvoudige Rich Text Editor

Content creatie en publicatie in Liferay CMS is simpel en eenduidig. Een rich text editor met spelling checker en tekst styling zorgt er voor dat iedereen content kan creëren zonder te programmeren alsof ze aan het editen zijn in een Word document. Degenen die wel kunnen programmeren kunnen dezelfde editor gebruiken om de source code aan te passen.

Live Page Editing en Scheduling

Wanneer je moet veranderen wat je al gecreëerd en gepubliceerd hebt kun je dit live doen. Liferay CMS laat je veranderingen rechtstreeks op de site live doen zonder dat het publiek dit ziet totdat je helemaal klaar bent. Je kunt dit doen met individuele pagina's, complete groepsruimtes en volledige portalen.

Workflow & Versiebeheer

Naast de ingebouwde workflow voor content publicatie is het mogelijk om in Liferay Portal je eigen goedkeuringsproces te definiëren afhankelijk van je eigen business toepassing en operationele behoefte.

Als je niet meteen wilt publiceren kun je in Liferay instellen wanneer je, wat je waar wil publiceren. Je kunt zelfs teruggrijpen op eerder opgeslagen versies van je werk

Dynamisch Taggen

Gebruikers kunnen alle content zoals web content, documenten, message board threads en meer taggen (van een label voorzien) om dynamisch belangrijke en interessante informatie te delen met andere gebruikers.

Bibliotheek

Het Liferay CMS system biedt een centrale plaats voor het verzamelen en managen van alle content. Elke community (groep) binnen Liferay heft dan weer zijn eigen Document en Afbeeldingen Bibliotheek. Beide kunnen worden uitgerust met aangepaste folders en optreden als een web gebaseerde gedeelde schijf benaderbaar door alle team leden, ongeacht waar ze zich bevinden. Doordat content alleen benaderbaar is voor degenen die hiervoor geautoriseerd zijn door de administrator is elke individuele file net zo veilig als je het wilt.

Integratie met Microsoft Office® 

Liferay CMS bevat functionaliteit voor integratie met Microsoft Office®, wat betekent dat wanneer je files en documenten update op je locale schijf ze automatisch kunnen worden bijgewerkt op je online document repository.

Liferay CMS maakt hiervoor gebruik van publiekelijk beschikbare SharePoint® protocollen om gebruikers in staat te stellen documenten te openen, opslaan en delen direct tussen Liferay en Microsoft Office®. Dit opent nieuwe mogelijkheden om desktop werkprocessen te integreren met web gebaseerde collaboratie en documenten opslag. 

Multiple File Uploads 

In plaats van bestanden één voor één toe te voegen kunnen gebruikers meerdere files in één keer aan de Document Bibliotheek, Afbeeldingen Bibliotheek of één van de andere middelen die Document bijlage toestaan.  

In de Document Bibliotheek kunnen files geconverteerd worden zowel voor upload als voor export (bijvoorbeeld een Word document naar een pdf). 

Asset Publisher 

Terwijl Liferay Portal alle informatie samenvoegt zorgt deze functionaliteit er voor dat alle content onderdelen gepubliceerd kunnen worden in de Portal ofwel door een set van publicatie regels (labels) of door het manueel te selecteren. 

Als voorbeeld wanneer je alle informatie met het label "sales"wilt publiceren kun je daarvoor een Asset Publisher portlet gebruiken. Elke keer als een gebruiker iets post met dit label, of het nu een document, een afbeelding, een blog entry, Wiki pagia, een bulletin posting of een Bookmark is op Liferay's home pagina wordt die asset gepubliceerd in de Asset Publisher Portlet

Site Map mbv drag-en-drop

Wanneer websites groter groeien is het een must dat een site map automatisch wordt gegenereerd en dat deze zodanig dynamisch is dat gebruikers deze zelf door simpele drag-and-drop functionaliteit kunnen herindelen. 

Dynamische Virtuele Hosting 

Na het creeëren  van een website, intranet of een andere Liferay applicatie maakt dynamische virtuele hosting het mogelijk om dezelfde installatie van Liferay Portal te gebruiken om een oneindig aantal andere portalen te lanceren, elk met zijn eigen unieke URL, look en feel en functionaliteit.

Bijvoorbeeld  een Pharmaceutisch bedrijf kan een groot aantal sub sites voor verschillende soorten medicijnen gebaseerd op een hoofdsite voor alle medicijnen. Voor elk medicijn wordt een eigen site gelanceerd (mini portaal) met een login voor beroepsmatige gebruikers, een unieke URL en een eigen thema/layout. Dit wordt allemaal aangestuurd vanuit een eenvoudig door de business user te bedienen User Interface.